Вие сте тук: Начало Новини Председателят на АЯР награден с медал „За принос в международното сътрудничество“ по време на „Атомекспо 2018“

Председателят на АЯР награден с медал „За принос в международното сътрудничество“ по време на „Атомекспо 2018“

15 май 2018 г.

Председателят на АЯР ст.н.с. д-р Лъчезар Костов бе удостоен с медал от корпорацията „Росатом“ за неговия принос в областта на международното сътрудничество.

Д-р Лъчезар Костов получи това признание за своята дългогодишна работа в областта на мирното и безопасно използване на атомната енергия и за многогодишните си усилия като представител на правителството на България в управителните и консултативните органи на Обединения институт за ядрени изследвания в гр. Дубна, Руска Федерация. Наградата също така е висока оценка за неговия принос за усъвършенстване на подходите при осигуряване на ядрената безопасност и физическата защита, както на национално така и на международно ниво. Не на последно място това е признание за неговия професионализъм при осъществяването на контрола по отношение на безопасната експлоатация на АЕЦ „Козлодуй“.

Наградата бе връчена лично от генералния директор на „Росатом“ Алексей Евгениевич Лихачов по време на 10-я международен форум „Атомекспо 2018“, който се провежда от 14 до 16 май в гр. Сочи, Русия. На юбилейното издание на престижния ядрен форум, организирано по инициатива на корпорацията „Росатом“ присъстват около 3000 делегати от 68 страни.

 

 

Действия към документ